Wat is DigitaleNomaden.be?

De website voor Digital Nomads in België

DigitaleNomaden.be is een content- en community platform van, voor en over Belgische digital nomads.

DigitaleNomaden.be geen travelblog, maar brengt entertainende, informerende en inspirerende content in de vorm van artikels, interviews, video, guides… door, voor en over digital nomads, remote workers , internetondernemers en locatie onafhankelijke ondernemers of intrapreneurs.

Hoe willen we dit bereiken?

We willen door middel van authentieke verhalen (ervaringen van onszelf of andere nomaden) en informatieve content, het “nieuwe werken” bekend maken bij het Belgische publiek en een community opbouwen van Belgische digitale nomaden en iedereen die zich wel kan vinden in deze onderwerpen.

Daarnaast streven we ernaar om een politiek-maatschappelijk debat aan te knopen; enerzijds om in te spelen op de trend van jong ondernemerschap, het groeiend aantal freelancers en de steeds verder toenemende interesse in een betere “work-life-balance”, anderzijds om de traditionele Belgische bedrijfscultuur “warm te maken” voor deze nieuwe manier van werken en leven.

Wat kan je verwachten van het platform?

 • Blog: Actualiteit, tips en tricks, interviews en reviews over digital nomads, reizen, ondernemen, locaties, tools, wetgeving…
 • Resources: Goedkope vluchten en accomodaties, online cursussen, freelance en remote jobs, boeken, films, podcasts, tools, communities, Nederlandstalige en Engelstalige blogs…
 • GuidesEen verzameling van gidsen over locaties, ebooks over internetondernemen, cursussen over minimalisme…
 • Community: Maak deel uit van DigitaleNomaden.be door lid te worden van de Facebook groep

Verder staan volgende zaken op onze roadmap:

 • Jobs: We willen Belgische bedrijven warm maken om met remote workers/digitale nomaden te werken. We zullen dan ook alle vacatures van (Belgische) remote-worker-friendly bedrijven op de “jobpagina” delen.
 • FAQ: Een lijst met de meest gestelde vragen rond de thema’s van digital nomads, met antwoorden
 • Wetgeving: Diepgaande informatie over de volledige wetgeving rond digital nomads
 • Webshop

Dagelijks tot wekelijks brengen we nieuwe content voor en over digital nomads. Volg ons ook op social media:

 • Facebook
 • Facebook Group Digital Nomads Belgium
 • Linkedin
 • Linkedin Group Digital Nomads Belgium
 • Twitter 
 • Instagram
 • Snapchat

Waarom is het ontstaan?

DigitaleNomaden is opgericht door Helena en Kasper, een Belgisch ondernemers-koppel dat volledig overtuigd is van de meerwaarde van “locatie-onafhankelijk wonen en werken” en er hun missie van maakte om met hun online-marketing agency BAMBOE.CO, zelf een locatie-onafhankelijk leven te kunnen leiden.

Enerzijds willen we onze avonturen meer documenteren, zodat we onze verhalen kunnen delen met het thuisfront en er nadien zelf met een goede portie nostalgie op kunnen terugblikken, maar anderzijds willen we ook anderen informeren en inspireren om buiten de lijntjes te durven kleuren en hen overtuigen van de meerwaarde van “het nieuwe werken en leven”, en hen in het beste geval een duwtje in de rug geven.

We merkten al gauw dat onze manier van leven veel interesse wekte bij onder andere vrienden, kennissen, mede-ondernemers en zelfs pers. Maar wat ons vooral opviel, waren de cliché’s, angstige reacties en onwetendheid rond de onderwerpen “reizen en werken”, digital nomads, remote workers, internetondernemen, locatie-onafhankelijk leven, workations en nog veel meer… . Velen hadden gelijkaardige dromen, maar bleven bij de pakken zitten. Veelal uit angst of onvoldoende duidelijke informatie. Hier willen we iets aan doen, we willen met DigitaleNomaden een platform oprichten dat

 • nuttige informatie en first-hand ervaringen deelt
 • een netwerk bouwt van, voor en over iedereen die geïnteresseerd is in deze topics.

Hoe kan ik deel uitmaken van DigitaleNomaden?

Ben je geïnteresseerd in onze topics over digital nomads, remote workers, internetondernemen, locatie-onafhankelijk leven, workations en nog veel meer? Word lid van onze community!

Wil je een bijdrage doen aan DigitaleNomaden, door jouw verhaal en ervaringen te delen? Contacteer ons!

Veel plezier!

Hi!
Wil je ook werken en reizen combineren?
Schrijf je in op onze nieuwsbrief om wekelijks tips, tricks, interviews, reviews en andere artikels te ontvangen over digital nomads, remote werk, work-life balance, internetondernemen en veel meer!
Inschrijven
Onze nieuwsbrief wordt 1 keer per week uitgestuurd. We delen je informatie niet.